Werkwijze

Het intakegesprek

Dit intakegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Na de kennismaking bespreken we jouw doelstelling, wordt de medische achtergrond besproken en maken we een planning met de daarbij behorende afspraken.

De (fit)test

De test vindt plaats tijdens de intake. U ontvangt een testrapport van de onderstaande metingen. De uitslag wordt met u besproken en we plannen het eerstvolgende testmoment. Op die manier krijg je een duidelijk inzicht in de beginsituatie en progressie.
Er worden vooral metingen gedaan die passen bij jouw doelstelling.
zoals:


Gewicht
Verhouding vetmassa & vetvrije massa
Vetpercentage
Body Mass Index
Omtrek middel
Algemene flexibiliteit (bij interesse)
(Eventueel) Algemeen uithoudingsvermogen
Stress/energie niveau

De Trainingen

Aan de hand van jouw doelstelling en de metingen, maken we een trainingsplan. Dit trainingsplan leg ik volledig uit en wordt daarna toegepast tijdens de personal training sessies .
De training is gebaseerd op het overload-principe: het lichaam reageert op stress en stimulus. Door elke training meer stress (spierspanning) te geven, zal het lichaam daarmee leren omgaan om meer stress te kunnen verdragen. Hiervoor is wel een maximale intensiteit nodig.
Alle waarden van het trainingsplan worden bijgehouden: je zult verbaasd zijn hoe snel er progressie gemaakt kan worden.

Voedingsadvies

Afhankelijk van jouw doelstelling, vraag ik je om een “voedingsdagboek” in te leveren. Als ik deze geanalyseerd heb, volgt een advies.
Uit de praktijk blijkt, dat iedereen wel wat tips kan gebruiken omtrent zijn voedingspatroon. Kleine aanpassingen kunnen al voor relatief grote veranderingen zorgen.
Om blijvend resultaat af te dwingen, veranderen we jouw voedingsplan in een aantal stappen, dit zorg ervoor dat je het vol kan houden en het lichaam niet te snel zal ”wennen” aan de veranderingen.